Най-голямата строителна компания в България – Главболгарстрой“ – представи част от

...
Най-голямата строителна компания в България – Главболгарстрой“ – представи част от
Коментари Харесай

„Главболгарстрой“ представи иновативните си и устойчиви проекти на COP28

Най-голямата строителна компания в България – „ Главболгарстрой “ – показа част от интернационалните си новаторски и устойчиви планове, които развива, по време на конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата COP28. След формалното разкриване на българския павилион ръководителят на Надзорния съвет на „ Главболгарстрой Холдинг “ инж. Камен Пешов презентира амбициозните строителните решения, които компанията създава в партньорство с водещи западноевропейски университети, световни производители на софтуерно съоръжение, европейски секторни асоциации, обществени управляващи и други

Проектите са в три съществени посоки – кръгова стопанска система в строителството, енергийна успеваемост и произвеждане и ползване на зелена сила.

В панелната полемика на тематика „ Благоприятни за климата научни решения – технологии и нововъведения: Изкуствен разсъдък, сателитна технология, данни, чиста сила, въглеродно неутрални промишлености “, зам.-изпълнителният шеф на „ Главболгарстрой “ с сектор „ Международни връзки и бизнес развиване “ Пламена Ненкова даде детайлности по трите научни разработки.

Според нея задължението към постигането на климатичните цели би трябвало да е приоритет за всички огромни бизнеси.

Ние се радваме и надълбоко оценяваме партньорството си с университетските среди при създаването, тестването и ефикасното внедряване на новаторски технологии и решения, които доста усъвършенстват индустриалните процеси и понижават въздействието им във връзка с околната среда. Именно строителството е един от секторите на стопанската система с максимален капацитет за реализиране на ефикасни резултати и осъществяване в къс период на действителни планове, допринасящи за „ кръговия “ преход. “



Пред гостите на събитието бяха показани главните правила и цели, заложени в плановете за преработване на строителни материали – MOBBICON-PRO, NRG-STORAGE и пилотната атомна апаратура, която следва да бъде построена и да проработи на територията на подземното газохранилище „ Чирен “.

Kонцепцията „ MOBICCON-PRO ” e финансирана по най-голямата научно-изследователска стратегия на Европейски Съюз „ Хоризонт Европа “, като планът се създава от 10 колегата от разнообразни точки на Европа и цели построяването на мобилно оборудване за произвеждане на висок клас рециклирани строителни артикули и материали. От своя страна, „ NRG-STORAGE ”, в който " Главболгарстрой " още веднъж има водеща роля, включва създаването на новаторски и извънредно лек изолационен материал, който да промени визиите за изолираност на нежилищни здания. Така наречената “NRG-пяна “ дава поръчка да реализира 25% по-добър изолационен потенциал, 10% по-висок потенциал за предпазване на сила и 10% по-висока водонепропускливост и херметичност и с това да наложи ново усещане за изолационните материали.

Последно показаният от българския строителен водач план е този за произвеждане и потребление на зелен водород за софтуерните потребности в подземно газохранилище „ Чирен “. През септември т.г. във Вашингтон „ Главболгарстрой “, американските софтуерни колоси Solar Turbines (Caterpillar), Honeywell и българският газов оператор „ Булгартрансгаз “ ЕАД подписаха меморандум за съгласие по интернационалния план, който да показва синергията сред възобновимата електрическа енергия, водорода и природния газ, и по този начин сложиха начало на неговата реализация. Пилотната апаратура в Чирен цели дейно понижаване на излъчванията на парниковите газове в единственото газово вместилище в страната.



Екипът на Главболгарстрой пред българския павилион

В полемиката, отдадена на удобните за климата научни решения, присъединяване взеха още представителите на институциите, бизнеса и науката.

Световният конгрес ще продължи до 12 декември, с присъединяване делегати от 200 страни и с предстоящо посещаване от над 70 000 души.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР